
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1 menší cuketa (nebo 1/2 větší)
- 200 g lesních hub nebo žampionů
- hrst sušených hub
- 1 rohlík
- 1 vejce
- 1 cibule
- olej
- sůl
- pepř
- krupička
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Na troche oleja opražíme narezanú cibuľu, pridáme narezané huby a krátko orestujeme. Vložíme narezanú a vopred namočené sušené huby a nahrubo nastrúhanú cuketu (malú neošúpeme, veľkú ošúpeme).
-
Odkryté podusíme, kým sa vyparí tekutina (cca 5-10 min). Necháme vychladnúť.
-
K zmesi húb a cukety pridáme namočený a vymačkaný rožok, vajíčko, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Ak treba, zahustíme detskou krupičkou.
-
Z masy tvoríme fašírky, obaľujeme v strúhanke a z oboch strán vyprážame. Podávame s akýmkoľvek prívarkom a zemiakmi.
Kuchařka: tejaja