Cuketovo-houbové karbanátky

71
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 menší cuketa (nebo 1/2 větší)
200 g lesních hub nebo žampionů
hrst sušených hub
1 rohlík
1 vejce
1 cibule
olej
sůl
pepř
krupička
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Na troche oleja opražíme narezanú cibuľu, pridáme narezané huby a krátko orestujeme. Vložíme narezanú a vopred namočené sušené huby a nahrubo nastrúhanú cuketu (malú neošúpeme, veľkú ošúpeme).

  2. Odkryté podusíme, kým sa vyparí tekutina (cca 5-10 min). Necháme vychladnúť.

  3. K zmesi húb a cukety pridáme namočený a vymačkaný rožok, vajíčko, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Ak treba, zahustíme detskou krupičkou.

  4. Z masy tvoríme fašírky, obaľujeme v strúhanke a z oboch strán vyprážame. Podávame s akýmkoľvek prívarkom a zemiakmi.