Cuketovo-bramborové opečenky

87
- reklama -

Suroviny

1 velká cuketa
3-4 středně velké brambory
3 vejce
3/4 hrnku ovesných vloček
1/2 hrnku hladké mouky
česnek, majoránka, sůl, pepř podle chuti
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cuketu oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme ovesné vločky, mouku a kávovou lžičku soli. Důkladně promícháme a necháme odležet asi hodinu i déle, aby vločky natáhly vlhkost.


    Zobrazit celý recept

  2. Přebytečnou tekutinu z těstíčka slijeme, nejlépe přes cedník. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, majoránku, osolíme a opepříme podle chuti. Řádně promícháme.

  3. Na pánvi rozehřejeme tuk. Lžící nabíráme kousky těsta, vkládáme do rozpáleného tuku jako vyšší bochánky (asi jako karbanátky, netvoříme tenké placičky!) a zvolna po obou stranách osmažíme do zlatavé barvy.

Poznámka od kuchařky

Jsou dobré teplé jako hlavní jídlo s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem, ale také za studena. Příznivci zlatého moku je určitě ocení jako tzv. „podpivní“ chuťovku.