Cuketovo-batátová polévka – pro nejmenší

76
- reklama -

Suroviny

1 KL ghí
1/2 batátu
1/2 malé cukety
cca 1 cm pórku
špetka soli
špetka petržele nati

Postup přípravy receptu

  1. Batát a cuketu okrájíme a pokrájíme na malé kousky, pórek nakrájíme nadrobno.


    Zobrazit celý recept

  2. V kastrůlku rozehřejeme ghí a dáme na něj cuketu. Promícháme a přidáme batát. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme, než je zelenina měkká. Podle potřeby přiléváme vodu, kterou nakonec necháme úplně odpařit – zelenina by měla být napůl rozvařená, aby se sama rozpadala.

  3. Přidáme naťovou petrželku a necháme ještě chvilku povařit.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.