Cuketové“lívanečky“s Hraškou

91
- reklama -

Suroviny
22 kusů

Na lívanečky:
300 g nastrouhané cukety
100 g gazdovské slaniny
1-2 stroužky prolisovaného česneku
1 cibule
2 pl lněného semínka
1 pl sušené bazalky
1/2 kl drceného kmínu
Na těstíčko:
1/2 balíčku prášku do pečiva
140 g sypké směsi Hraška
200 ml studené vody
sádlo nebo olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Na drobnější kostičky pokrájenou slaninu dáme na 3 minuty orestovat na pánev, přidáme na jemno pokrájenou cibuli a vše osmahneme do zlatavé barvy.

  2. Cuketu oloupeme, rozkrojíme, nejlépe lžící odstraníme dužinu s jádry a nastrouháme ji do hlubší mísy na jemném slzičkovém struhadle.

  3. Přidáme lněné semínko, bazalku, kmín a osmaženou směsku bez tuku (tuk necháme na pánvi na pozdější smažení) a promícháme. Dále přidáme těstíčko, které si připravíme rozmícháním Hrašky, prášku do pečiva a vody a vše důkladně znovu promícháme.

  4. Na pánev do zbylého tuku po osmažení slaniny s cibulkou přidáme sádlo/olej, rozehřejeme a polévkovou lžící tvarujeme menší úhledné lívanečky. Po půl minutě obracečkou opatrně lívanečky ode dna pánve uvolníme (těsto se rádo ihned přichytává) a smažíme cca 2-3 minuty do zlatavé barvy.

  5. Poté lívanečky otočíme a smažíme opět 2-3 minuty. Usmažené klademe na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk. Podáváme s bramborovou kaší, nebo s různě upravenou zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Já jsem podávala se šťávouhttp://www.toprecepty.cz/recept/25872-pikantni-pri…jen jsem konzervovaná rajčata nahradila čerstvými a přidala jsem 1 čerstvý paprikový lusk.Pokud máme možnost, sušenou bazalku nahradíme čerstvou nasekanou.

Odkaz na Hraškuhttp://www.ceria.cz/index.php/produkty/hraska

http://www.vegetarian.cz/kde_nakoupit.html