Suroviny
- mladá svěží cuketa
- 120 g brynzy
- asi 50 ml sladké smetany
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
Cuketu omyjeme, osušíme, seřízneme konce u stopky a nakrájíme jí podélně na tenké plátky.
-
Plátky stočíme do závitků a sepneme párátkem.
-
Brynzu promícháme s větším množstvím nasekané pažitky a se smetanou, kterou přidáváme velmi opatrně, abychom neměli náplň příliš řídkou a nevytékala nám.
-
Závitky naplníme brynzou za pomocí dvou lžiček (občas jí musíme pomoct a něčím tenkým jí zatlačit dospodu závitku).
-
Vršky závitků ještě posypeme zbylou pažitkou. Podáváme s rozpečenými bagetami, topinkami nebo opečenými toasty.
Poznámka od kuchařky
Výborné a osvěžující lehké jídlo pro milovníky brynzy a mladých cuket. Pokud není cuketa příliš velká, tak plátky lze dobře krájet škrabkou předvedenou na fotu (musí se na ní přitlačit, aby nebyly plátky příliš tenké).
Zdroj: časopis Levné recepty (trochu jsem si upravila postup)