
- reklama -
Suroviny
- 3 malé cukety
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 200 g žampionů
- petrželka
- 200 ml smetany
- parmezán
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Cibuli pokrájejte najemno, česnek také. Na směsi másla a oleje osmahněte cibuli, pak přidejte česnek a po chvíli překrájené žampiony. Za občasného míchání orestujte.
-
Mezitím pokrájejte cukety na tenké nudličky – pokud máte spiralizér, jde to rychleji. Je možné použít i škrabku na julienne.
-
Na orestované žampiony přidejte dvě hrsti strouhaného parmezánu, petrželku, smetanu, přiveďte k varu a nechte zredukovat do husté omáčky. Pak přidejte pokrájenou cuketu a pouze párkrát v pánvi prohoďte, aby se prohřála.
-
Na talíři posypte ještě znovu parmezánem.
Kuchařka: hosta