
- reklama -
Suroviny
1 porce
- Špagety:
- 1 cuketa
- Kešu parmazán:
- 1/2 šálku kešu
- 1-2 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce lahůdkového droždí
- Omáčka:
- 1 šálek sušených rajčat – namočených
- 2 střední rajčata
- 1/2 lžíce sladidla (nebo 2-3 datle)
- 1-2 lžičky provensálského koření
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme špagety z cukety (můžou být klidně i z mrkve nebo okurky). Pokud nemáte speciální spiralizér, můžete cuketu oškrabat struhadlem na brambory – tímto způsobem jsou ale chutnější špagety z mrkve. Cuketa pak lepí a pokrm nevypadá tak pěkně.
-
Vyrobíme parmazán. Jednoduše rozmixujeme suché kešu na malé kousky a vlijeme olivový olej. Pořádně promícháme a přidáme lahůdkové droždí (kořenící směs, kterou koupíte ve zdravé výživě – chutná jako pečený sýr).
-
Na omáčku vše rozmixujeme a přidáváme vodu do požadované hustoty.
-
Pak promícháme s cuketami, posypeme parmazánem a vychutnáváme!
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: RAWMANIA.cz