Cuketové sabdží

60
- reklama -

Suroviny

1 velká cuketa nebo 2 menší cukety
2 bílé cibule
olej
1 lžička česnekové pasty nebo 1 jemně prolisovaný stroužek česneku
1 lžička garam masala nebo kari koření
1/2 lžičky mletého římského kmínu
1/2 lžičky celého římského kmínu
1/2 lžičky mletého koriandru
1 jablko
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme cuketu. Pokud je starší s tuhou slupkou, oloupeme ji, překrojíme a vydlabeme semínka. Poté ji nakrájíme na půlměsíčky. Mladé cuketky stačí omýt a nakrájet.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Necháme ji zesklovatět na rozpáleném oleji, poté přidáme všechno koření a asi minutu restujeme, aby se rozvonělo.

  3. Přidáme cuketu, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.

  4. Mezitím si oloupeme jablko a nahrubo ho nastrouháme. Přidáme k cuketě a za občasného promíchání ještě pět minut povaříme.

  5. Jablko se rozvaří, čímž pokrm lehce zahustí.

  6. Na závěr dosolíme podle chuti. Zdobíme čerstvým koriandrem a podáváme s rýží.

Poznámka od kuchařky

Inspirovala jsem se zdejším receptem na cuketu po indicku, trochu jsem ale pozměnila suroviny a zcela postup, takže z toho nakonec vznikl docela odlišný recept.

http://www.toprecepty.cz/recept/28948-cuketa-po-in…

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.