![Cuketové sabdží_5ff9c2b327491.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/cuketove-sabdzi_5ff9c2b3192d4.jpeg)
Suroviny
- 1 velká cuketa nebo 2 menší cukety
- 2 bílé cibule
- olej
- 1 lžička česnekové pasty nebo 1 jemně prolisovaný stroužek česneku
- 1 lžička garam masala nebo kari koření
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 1/2 lžičky celého římského kmínu
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1 jablko
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme cuketu. Pokud je starší s tuhou slupkou, oloupeme ji, překrojíme a vydlabeme semínka. Poté ji nakrájíme na půlměsíčky. Mladé cuketky stačí omýt a nakrájet.
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Necháme ji zesklovatět na rozpáleném oleji, poté přidáme všechno koření a asi minutu restujeme, aby se rozvonělo.
-
Přidáme cuketu, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
-
Mezitím si oloupeme jablko a nahrubo ho nastrouháme. Přidáme k cuketě a za občasného promíchání ještě pět minut povaříme.
-
Jablko se rozvaří, čímž pokrm lehce zahustí.
-
Na závěr dosolíme podle chuti. Zdobíme čerstvým koriandrem a podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
Inspirovala jsem se zdejším receptem na cuketu po indicku, trochu jsem ale pozměnila suroviny a zcela postup, takže z toho nakonec vznikl docela odlišný recept.
http://www.toprecepty.cz/recept/28948-cuketa-po-in…
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.