Cuketové rolky s pikantní masovou směsí a sýrovým přelivem

44
- reklama -

Suroviny

1 velká žlutá cuketa
500 g mletého hovězího masa
2 cibule
1 rajský protlak
4 pikantní zavařená rajčata (nejlépe česneková)
3 stroužky česneku
4 lžíce sladké chilli omáčky
4 lžíce sójové omáčky
máslo
olej
pepř
sůl
200 g eidamu (nejlépe máslový)
100 g nivy
200 ml smetany
mléko
2 lžíce hladké mouky
pažitka
rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu podélně nakrájíme na cca 2mm plátky – nejlépe to jde na elektrickém nářezáku. Nepovedené nebo příliš malé kousky uschováme.
    Z ústřicové a sladké chilli omáčky uděláme marinádu a plátky cukety do ní naložíme.
    V pánvi rozehřejeme máslo a olej a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme mleté maso a restujeme dál. Přisypeme na malé kousky nakrájené zbytky cukety, přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak, slupky zbavená zavařená rajčata, osolíme, opepříme a asi půl hodiny tepelně upravujeme.
    Marinované plátky cuket si vždy po třech klademe na prkénko tak, aby se po stranách lehce překrývaly, poklademe masovou směsí a zarolujeme. Skládáme do máslem vymazaného pekáčku. Na každou rolku položíme plátek sýra, pokapeme částí smetany, přidáme čerstvý rozmarýn a zapékáme dozlatova.
    Ze dvou lžic másla, dvou lžic mouky, mléka a zbylé smetany připravíme bešamel, ve kterém rozpustíme nastrouhaný zbytek eidamu a nivu a dochutíme solí, pepřem a pažitkou.
    Upečené rolky servírujeme se sýrovým přelivem.


    Zobrazit celý recept