Suroviny
2 porce
- 1 cuketa cca 20cm dlouhá
- 6 cherry rajčátek
- 2 stroužky česneku
- 2 cm syrové papřičky jalapeňo
- olivový olej
- citronový olivový olej
- plátek másla
- 1 dl suchého bílého vína
- sůl
- pepř
- 2 filety lososa
- větvička rozmarýnu
- citron
- Italské koření BRUSCHETTA
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si dvě pánve. Do jedné dáme olivový olej (na zeleninu) a do druhé citronový olivový olej (na lososa).
-
Na olivový olej dáme rukou rozmáčknuté a neloupané stroužky česneku a necháme je rozvonět, pak přidáme osolenou a nakrájenou cuketu na kolečka a osmažíme ji z obou stran. Pak přidáme víno a přepůlená cherry rajčátka. Česnek jsem vyndala z pánve. Necháme povařit a zredukovat. Nakonec jsem přidala plátek másla a přidala pepř.
-
Lososa jsem nasolila, pokapala citronem a vložila do rozpáleného citronového olivového oleje, nejprve kůží dolů a přidala nasekanou větvičku rozmarýnu a opekla po obou stranách.
-
Podávala jsem s bruschettami. Zde je postup: Ogrilovala jsem nakrájené rohlíky a pokapala je olivovým olejem, ve kterém jsem rozmíchala koření Bruschetta a přidala sůl.
Poznámka od kuchařky
Inspiroval mě leták v Lidlu. Recept tam prezentoval pan R. Paulus a já jsem si ho trochu přizpůsobila.