Cuketové ragú s lososem

56
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 cuketa cca 20cm dlouhá
6 cherry rajčátek
2 stroužky česneku
2 cm syrové papřičky jalapeňo
olivový olej
citronový olivový olej
plátek másla
1 dl suchého bílého vína
sůl
pepř
2 filety lososa
větvička rozmarýnu
citron
Italské koření BRUSCHETTA

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si dvě pánve. Do jedné dáme olivový olej (na zeleninu) a do druhé citronový olivový olej (na lososa).


    Zobrazit celý recept

  2. Na olivový olej dáme rukou rozmáčknuté a neloupané stroužky česneku a necháme je rozvonět, pak přidáme osolenou a nakrájenou cuketu na kolečka a osmažíme ji z obou stran. Pak přidáme víno a přepůlená cherry rajčátka. Česnek jsem vyndala z pánve. Necháme povařit a zredukovat. Nakonec jsem přidala plátek másla a přidala pepř.

  3. Lososa jsem nasolila, pokapala citronem a vložila do rozpáleného citronového olivového oleje, nejprve kůží dolů a přidala nasekanou větvičku rozmarýnu a opekla po obou stranách.

  4. Podávala jsem s bruschettami. Zde je postup: Ogrilovala jsem nakrájené rohlíky a pokapala je olivovým olejem, ve kterém jsem rozmíchala koření Bruschetta a přidala sůl.

Poznámka od kuchařky

Inspiroval mě leták v Lidlu. Recept tam prezentoval pan R. Paulus a já jsem si ho trochu přizpůsobila.