
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 350 g cukety
- 1 větší brambor
- 1 vejce
- 3 stroužky česneku
- polohrubá mouka (asi 3/4 hrnku)
- sůl
- mletý kmín
- majoránka
- pepř
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Brambor a cuketu nastrouháme na jemno, necháme odstát a slijeme přebytečnou vodu. Potom smícháme všechny suroviny kromě másla. Pokud je těsto řídké, přidejte trochu mouky. Česnek utřeme se solí.
-
Na litinové plotně, nebo pánvi s nepřilnavým povrchem pečeme na sucho placky. Po upečení je dáváme do hrnce na sebe a prokládáme kouskem másla. Máslo se roztopí a vpije do placek.
Poznámka od kuchařky
Dobrá je na to i pánev na palačinky, placky jsou větší a rychleji je máte hotové, pokud jich děláte větší množství.
Výborná je k tomu zakysaná smetana a kyška, nebo dobrý, nejlépe řecký jogurt.
Výhodou je, že nejsou žádné přepálené tuky jako u klasických placek a nejsou napité tím tukem, nebo olejem.
Kuchař: tom.palda