Suroviny
12ks
- 500 g cukety
- 2 vejce
- 50 g celozrnné ječné mouky
- sůl
- pepř
- Tzatziki:
- 2 svazky ředkviček
- 1 řecký jogurt (180-200 ml)
- 2 stroužky česneku
- 10 lístků máty
- 2 lžíce olivového oleje (panenského)
Postup přípravy receptu
-
Cuketu omyjeme, nahrubo nastrouháme, osolíme a necháme 15 minut stranou. Poté důkladně vymačkáme, smícháme s vejci, moukou a opepříme. Na rozpálené pánvi postupně tvoříme placičky, které opečeme dozlatova z obou stran. Je důležité je péct na mírném plameni, aby se dobře propekly a nebyly připálené.
-
Základem dobrých tzatziki je kvalitní a poctivý řecký jogurt. Originální recept je z okurky, ale to už mám přejezené, a proto jsem se rozhodla pro obměnu, jelikož ředkviček mám doma nějak moc.
-
Ředkvičky tedy očistíme a nastrouháme najemno.
-
Důkladně vymačkáme vodu a smícháme s jogurtem. Správný poměr by prý měl být 1 kelímek jogurtu: 1 okurce. Přidáme prolisovaný česnek a asi 10 opravdu jemně nasekaných mátových lístků. Nakonec přidáme olej a důkladně promícháme.