- reklama -
Suroviny
- 1 kg cukety
- 3 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 vejce
- 2 lžíce strouhanky
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce solamylu
- 4 lžíce ovesných vloček
- 1 sardinky okapané z oleje
- sůl
- pepř
- majoránka
- strouhanka na obalení
- olej
- Nálev:
- 1 l vody
- 200 ml vinného octa (červený)
- 10 kuliček černého koření
- 6 kuliček nového koření
- 1 bobkový list
- 4 kuličky jalovce
- 4 hřebíčky
- sůl
- cukr dle potřeby a chuti
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu uvaříme nálev z uvedených surovin a necháme ho vychladnout.
-
Cuketu oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřince a najemno nastrouháme. Osolíme a necháme odstát aby se cuketa odvodnila.
-
Vytlačíme z ní přebytečnou vodu a přidáme kořeniny, vejce, nadrobno nakrájenou 1 cibuli, česnek, mouku, strouhanku, solamyl , ovesné vločky a vymícháme tuhší směs. Pokud je moc řídká zahustíme ji ještě moukou nebo strouhankou.
-
Hned tvarujeme malé placičky nebo špalíčky, které obalíme ve strouhance a na oleji prudce opečeme dozlatova.
Necháme je vychladnout, pak klademe do sklenic a prokládáme na kolečka nakrájenou cibulí. -
Zalijeme studeným nálevem a uzavřeme. Na chladném místě necháme odstát alespoň dva dny a konzumujeme.
Kuchař: Tonda1957