- reklama -
Suroviny
3 porce
- 2 mladé cuketky
- 3 lahůdkové cibulky
- 1 stroužek česneku
- 4 velké žampiony
- 5 polévkových lžic zakysané smetany
- olivový olej
- sůl
- italské bylinky
- houbové koření(můžeme přidat své oblíbené koření)
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Cuketu omyjeme a rozpůlíme, když máme větší, tak vyndáme jadérka. Škrabkou na brambory krájíme po délce tenké nudle – mělo by být tak 250 g.
-
Na oleji restujeme nakrájenou cibulku a česnek, přidáme cuketu, krátce opečeme a přidáme oloupané, na plátky nakrájené žampiony. Osolíme, okořeníme a podusíme, ale jen chvíli, aby zůstala cuketa křupavá. Před dokončením vmícháme zakysanou smetanu.
-
Při podávání posypeme nasekanou petrželkou.Podáváme buď samotné s pečivem nebo jako přílohu k minutkovým masům, ale dá se i s těstovinami.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem měla vystřižený z nějakého časopisu, ale už nevím z jakého.
Kuchařka: mysulka