
Suroviny
4 – 5 porcí
- sáček bramborového těsta v prášku ( sypký polotovar )
- mladá cuketa cca 400 g
- 2 celá vejce
- sůl
- hrubá mouka dle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Cuketu i se slupkou si nastrouháme na slzičkovém struhadle, přidáme vejce, osolíme a promícháme. Přidáme bramborové těsto z pytlíku, opět promícháme a podle potřeby přidáme mouku. Těsto nesmí být příliš řídké. Konzistence musí být taková, aby se lžící daly vykrajovat noky.
-
Do vroucí, osolené vody házíme noky velikosti něco mezi pingpongovým a golfovým míčkem, nebo jak chcete. Až vyplavou na hladinu, vaříme ještě dalších 7 minut.
-
Vybereme děrovanou lžící a pomašlujeme rozpuštěným sádlem.
-
Podáváme jako přílohu k omáčce, zelí, nebo samostatně s vyškvařenou slaninkou a osmaženou cibulkou a třeba zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Recept mám od kolegyně z práce, stejný jsem zde nenašla.
Pokud chcete mít noky tvarově dokonalé a bezchybné jako Tonda :-))), udělejte si těsto malinko tužší přidáním hrubé mouky a vále, podsypaném moukou, a ručkama vytvořte kulaté, úhledné tvary.









