Cuketové noky usnadněné

76
- reklama -

Suroviny
4 – 5 porcí

sáček bramborového těsta v prášku ( sypký polotovar )
mladá cuketa cca 400 g
2 celá vejce
sůl
hrubá mouka dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu i se slupkou si nastrouháme na slzičkovém struhadle, přidáme vejce, osolíme a promícháme. Přidáme bramborové těsto z pytlíku, opět promícháme a podle potřeby přidáme mouku. Těsto nesmí být příliš řídké. Konzistence musí být taková, aby se lžící daly vykrajovat noky.

  2. Do vroucí, osolené vody házíme noky velikosti něco mezi pingpongovým a golfovým míčkem, nebo jak chcete. Až vyplavou na hladinu, vaříme ještě dalších 7 minut.

  3. Vybereme děrovanou lžící a pomašlujeme rozpuštěným sádlem.

  4. Podáváme jako přílohu k omáčce, zelí, nebo samostatně s vyškvařenou slaninkou a osmaženou cibulkou a třeba zeleninovým salátem.

Poznámka od kuchařky

Recept mám od kolegyně z práce, stejný jsem zde nenašla.

Pokud chcete mít noky tvarově dokonalé a bezchybné jako Tonda :-))), udělejte si těsto malinko tužší přidáním hrubé mouky a vále, podsypaném moukou, a ručkama vytvořte kulaté, úhledné tvary.