- reklama -
Suroviny
- cuketa
- polohrubá mouka
- sůl
- kmín
- olej
- máslo
- 1 pórek
- 1 balíček uzené Tofu
- 1 KL Kuchárek (Vegeta)
Postup přípravy receptu
-
Na hluboké pánvi na másle a oleji osmahneme na kolečka nakrájený, posolený pórek.
-
K hotovému přidáme na slzičkách nastrouhané uzené tofu,posypeme Kuchárkem a krátce orestujeme.
-
Vypneme a necháme rozpustit ještě kousek másla (tady nemusíme ani moc šetřit), které nám nočky později pěkně omastí.
-
Cuketu si nastrouháme, osolíme, můžeme nechat pustit šťávu, přidáme trošku drceného kmínu a vmícháme tolik mouky, abychom měli těsto hodně husté (opravdu hodně) a nerozvařovalo se.
-
Zavaříme do osolené vody jako halušky (přes sítko) a vyndáváme rovnou na pánev s pórkem a tofu, dobře promícháme a máme hotovo.
Poznámka od kuchařky
Jídlo je poněkud zelené, ale čistě subjektivně posouzeno dobré 🙂
Kuchař: snazilka