Cuketové lívance na slano

64
- reklama -

Suroviny

300 g cukety
220 ml mléka
100 g hladké mouky
8 g droždí
1/2 lžičky cukru
80 g sýra – gouda nebo čedar
5 – 6 sušených rajčat
1 menší vejce
pažitka
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, trochu osladíme a necháme vzejít kvásek. Cuketu nastrouháme a osolíme, aby pustila přebytečnou vodu.


    Zobrazit celý recept

  2. Do misky dáme mouku, nastrouhaný sýr, drobně nakrájená rajčata, nakrájenou pažitku, vejce, kvásek a vymačkanou cuketu. Promícháme, osolíme, opepříme a necháme kynout.

  3. Pánev nebo lívanečník potřeme olejem a z vykynutého těsta pečeme malé lívanečky.

Poznámka od kuchařky

Podáváme se zeleninou nebo dipem podle chuti.