- reklama -
Suroviny
- 300 g cukety
- 220 ml mléka
- 100 g hladké mouky
- 8 g droždí
- 1/2 lžičky cukru
- 80 g sýra – gouda nebo čedar
- 5 – 6 sušených rajčat
- 1 menší vejce
- pažitka
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, trochu osladíme a necháme vzejít kvásek. Cuketu nastrouháme a osolíme, aby pustila přebytečnou vodu.
-
Do misky dáme mouku, nastrouhaný sýr, drobně nakrájená rajčata, nakrájenou pažitku, vejce, kvásek a vymačkanou cuketu. Promícháme, osolíme, opepříme a necháme kynout.
-
Pánev nebo lívanečník potřeme olejem a z vykynutého těsta pečeme malé lívanečky.
Poznámka od kuchařky
Podáváme se zeleninou nebo dipem podle chuti.
Kuchařka: mysulka