Cuketové koule s překvapením

46
- reklama -

Suroviny

250 g jemně nastrouhané cukety
150 g jemně nastrouhaného uzeného eidamu
2 vejce
7 lžic škrobové moučky
15 – 20 třešinek mozzarelly
mletý pepř
sůl
tuk na smažení
Dip:
250 g tvarohu
1 lžička sladké mleté papriky
1 drobně nakrájená cibule
3 lžíce nakrájené pažitky
mléko na naředění
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh naředíme mlékem na námi požadovanou hustotu. Přidáme zbývající suroviny, dobře promícháme a dáme vychladit.


    Zobrazit celý recept

  2. Z cukety vymačkáme přebytečnou vodu. V míse cuketu osolíme, opepříme, přidáme sýr, vejce, škrob a vypracujeme těstíčko. Hustota by měla být jako na bramborové knedlíky.

  3. Lžící klademe do dlaně hromádky těsta, do kterých vtiskneme kuličky sýru a poté vytvarujeme koule.
    Vkládáme je do vyšší vrstvy rozehřátého oleje a pozvolna smažíme do zlatavé barvy.

  4. Podáváme s vychlazeným dipem.

Poznámka od kuchařky

Množství mozzarelly závisí na množství těsta v dlani.

Na náplň je vhodná i niva nebo tvarůžky.