- reklama -
Suroviny
- 250 g jemně nastrouhané cukety
- 150 g jemně nastrouhaného uzeného eidamu
- 2 vejce
- 7 lžic škrobové moučky
- 15 – 20 třešinek mozzarelly
- mletý pepř
- sůl
- tuk na smažení
- Dip:
- 250 g tvarohu
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 1 drobně nakrájená cibule
- 3 lžíce nakrájené pažitky
- mléko na naředění
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh naředíme mlékem na námi požadovanou hustotu. Přidáme zbývající suroviny, dobře promícháme a dáme vychladit.
-
Z cukety vymačkáme přebytečnou vodu. V míse cuketu osolíme, opepříme, přidáme sýr, vejce, škrob a vypracujeme těstíčko. Hustota by měla být jako na bramborové knedlíky.
-
Lžící klademe do dlaně hromádky těsta, do kterých vtiskneme kuličky sýru a poté vytvarujeme koule.
Vkládáme je do vyšší vrstvy rozehřátého oleje a pozvolna smažíme do zlatavé barvy. -
Podáváme s vychlazeným dipem.
Poznámka od kuchařky
Množství mozzarelly závisí na množství těsta v dlani.
Na náplň je vhodná i niva nebo tvarůžky.
Kuchařka: Anna Kocikova