
- reklama -
Suroviny
minimálně 4 porce
- 1 kg cukety
- 1 lžíce soli
- 200 g tvrdého sýra
- 5-8 stroužků česneku
- 1 lžíce vegety
- 3-4 vajíčka
- 4 lžíce strouhanky
- 1 lžíce solamylu
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 cibule
- pepř
- Na nálev:
- 1 l vody
- 3 dcl ocet
- 2-3 lžíce cukru
- 3 bobkové listy
- 4 kulaté pepře
- 4 kuličky nového koření
Postup přípravy receptu
-
Cuketu nastrouháme nahrubo, osolíme a necháme cca 30 minut odpočinout v ledničce.
-
Pak vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, vegetu, pepř, vajíčka, strouhanku, solamyl, hladkou mouku, utřený česnek a nahrubo nastrouhanou cibuli.
-
Tvoříme placičky, které ještě obalíme ve strouhance a smažíme dorůžova na oleji.
-
Jsou skvělé k bramborové kaši, ale usmažené cuketové karbanátky můžeme i naložit a jsou taky skvělé.
-
Pokud je budeme nakládat vkládáme do sklenice vždy karbanátek-cibule, karbanátek a zalijeme převařeným nálevem. Po 2-3 dnech můžeme konzumovat, nemají chybu.
Kuchařka: JanaDorazinova









