
- reklama -
Suroviny
- 100 g kaštanové mouky
- 200 g univerzální bezlepkové mouky
- 3 lžíce kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky xanthanu
- 100 g jablečného pyré (dětská přesnídávka)
- 250 g jemně nastrouhané cukety
- 3 lžíce oleje
- voda dle potřeby
- 50 g nasekané hořké čokolády bez mléka
Postup přípravy receptu
-
Všechny sypké suroviny promícháme v hlubší míse.
-
Poté přidáme olej, jablečné pyré a nastrouhanou cuketu a podle potřeby přiléváme vodu a vyšleháme středně husté, ale netekuté těsto. Na závěr vmícháme drobně nasekanou čokoládu.
-
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C.
-
Pečeme asi 20 minut, až než se propečou okraje, ale prostředek zůstane mírně mazlavý.
Upečené brownies necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky.
Poznámka od kuchařky
Jablečné pyré a cuketa brownies zvláčňují, díky nim vydrží jemné a chutné nejméně po dva následující dny (déle už se u nás nedožily).
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram