
- reklama -
Suroviny
- Cukeťáky:
- 800 g nahrubo strouhané cukety
- 2 lžíce Hrašky
- sůl
- pepř
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička zeleninového bujónu Selka nebo bylinková sůl
- hladká mouka na zahuštění
- řepkový olej na smažení
- Salát :
- 1/2 nakrouhané nebo nakrájené malé hlávky zelí
- 1 větší mrkev nastrouhaná nahrubo
- 1 cibule nakrájená na tenká půlkolečka
- hrst čerstvé nasekané lahůdkové cibulky
- Dresink:
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce řepkového oleje
- 1 chilli paprička (nebo dle chuti), nakrájená nadrobno
- sůl
- kokosový cukr (asi 1rovná lžíce)
Postup přípravy receptu
-
Cukeťáky:
Nastrouhanou cuketu osolíme, vypotíme, vymačkáme. Smícháme s ostatními ingrediencemi do hustoty těsta na bramboráky.
Smažíme v lívanečníku, delší dobu než klasické bramboráky. Olejem pánev pouze vymázneme. Teplé jsou trhací, studené hezky drží pohromadě. -
Salát:
Suroviny na dresink dobře promícháme.
Zelí, mrkev a cibuli promícháme a zalijeme připraveným dresinkem. Necháme alespoň hodinu uležet.
Poznámka od kuchařky
RECEPT INSPIROVÁN INTERNETEM.
Kuchařka: Taevita