Cuketové bramboráky a pikantní zelný salát (Dělená strava podle LK – kytičky+zelenina)

66
- reklama -

Suroviny

Cukeťáky:
800 g nahrubo strouhané cukety
2 lžíce Hrašky
sůl
pepř
3 stroužky česneku
1 lžíce majoránky
1 lžička drceného kmínu
1 lžička zeleninového bujónu Selka nebo bylinková sůl
hladká mouka na zahuštění
řepkový olej na smažení
Salát :
1/2 nakrouhané nebo nakrájené malé hlávky zelí
1 větší mrkev nastrouhaná nahrubo
1 cibule nakrájená na tenká půlkolečka
hrst čerstvé nasekané lahůdkové cibulky
Dresink:
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce citronové šťávy
3 lžíce řepkového oleje
1 chilli paprička (nebo dle chuti), nakrájená nadrobno
sůl
kokosový cukr (asi 1rovná lžíce)

Postup přípravy receptu

  1. Cukeťáky:
    Nastrouhanou cuketu osolíme, vypotíme, vymačkáme. Smícháme s ostatními ingrediencemi do hustoty těsta na bramboráky.
    Smažíme v lívanečníku, delší dobu než klasické bramboráky. Olejem pánev pouze vymázneme. Teplé jsou trhací, studené hezky drží pohromadě.

  2. Salát:
    Suroviny na dresink dobře promícháme.
    Zelí, mrkev a cibuli promícháme a zalijeme připraveným dresinkem. Necháme alespoň hodinu uležet.

Poznámka od kuchařky

RECEPT INSPIROVÁN INTERNETEM.