
- reklama -
Suroviny
- Na bramboráčky:
- 1 větší cuketa
- 5 brambor
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- majoránka
- česnek
- trošku mléka
- sádlo nebo olej
- Na houbovou omáčku:
- 200 g tvrdých hub (lesních, nebo i žampiónů, nebo hub z mrazáku)
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce másla
- drcený kmín
- bílý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Bramboráčky: oloupanou cuketu (bez jader) a brambory nastrouháme na struhadle a necháme na cedníku okapat. Přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, česnek a je-li třeba i mléko. Z takto připraveného těsta tvoříme malé placičky, které po obou stranách opečeme na pánvi.
-
Houbová omáčka: houby (žampiony, hříbky) dusíme s kmínem, pepřem a solí na másle do změknutí. Občas lehce podlijeme vodou (nebo vývarem). Přilijeme smetanu a omáčku svaříme tak, aby lehce zahoustla. Omáčku podáváme posypanou sekanou petrželkou.
-
Hotové bramboráčky podáváme přelité předem připravenou houbovou omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj – časopis Zahrádkář
Rada: Omáčky udělejte víc, je výborná i k masu, tak i k samotné rýži či bramborům nebo těstovinám.
Kuchařka: MamlajdaD