Suroviny
- 1 cuketa
- cibule
- slanina
- olej nebo sádlo
- kmín
- sůl
- smetana
- kečup
- česnek
- maso nebo uzenina
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu nebo hlubší pánvi na tuku osmažíme slaninu a pak k ní přidáme drobně pokrájenou cibuli. Společně restujeme a na tento základ přidáme na hrubé nudličky nastrouhanou cuketu, i se slupkou, pokud je mladá.
-
Starší cuketu je třeba okrájet a vyjmout z ní vnitřek. Osolíme, přidáme drcený kmín a dusíme bez podlití vody, protože cuketa ji pustí dost sama. Jakmile je to měkké, což je za chvíli, přilijeme smetanu ke šlehání, přidáme kečup a utřený česnek. Popřípadě kdo chce, přidá bylinky dle vlastní chuti nebo oblíbené koření.
-
Do hotového pokrmu dáme buď vařené nebo pečené kuřecí maso – stačí zbytek z předešlého dne a nebo nějakou měkkou uzeninu. Šlo by to i bez.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s těstovinami. Není třeba zahušťovat, protože cuketa se rozvaří do jemné omáčky a kdyby jí někdo potřeboval více, přidá vodu a zahustí instantní jíškou nebo maizenou. Je to jídlo, které je hotové za necelou hodinku a navíc velmi chutné.