Cuketová roláda s žampionovou nádivkou

48
- reklama -

Suroviny

1 středně velká cuketa
1 velká mrkev
1 vejce
1 rovná KL soli
¼ KL pepře
1 PL posekané petrželky
2 plné PL polohrubé mouky
olej na potření peč. papíru
Nádivka:
1 cibule
1 – 2 stroužky česneku
250 g žampionů
3 PL lžíce smetany
80 g tvrdého sýra
1 PL posekané zelené petrželky
olej na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu nastrouháme, vymačkáme a dáme do mísy. Přidáme vejce, strouhanou mrkev, mouku, sůl a pepř. Na plech dáme papír na pečení a silně ho potřeme olejem (nebo použijeme silikon, cuketová hmota má tendenci se připékat). Na vymaštěný peč. papír cuketovou hmotu navrstvíme a urovnáme na sílu asi 1,5 – 2 cm. Pečeme při 200ºC max. 20 minut. Nesmíme přepéct, placka na roládu by se lámala a byla by suchá a nedobrá.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím připravíme nádivku: Pokrájenou cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme na slabé plátky pokrájené žampiony a smetanu a podusíme je. Nádivku rozložíme na upečený cuketový plát a urovnáme. Posypeme strouhaným sýrem a sekanou petrželkou.

  3. Roládu stočíme a na plechu spojem dolů pečeme ještě 10 minut na 200ºC.
    Já bych k houbám ještě přidala špetku pepře a špetku kmínu, ale to v receptu není uvedeno.

Poznámka od kuchařky

Zdroj Pinterst

Včera jsem viděla na Pinterstu a byla jsem nadšená. Hned jsem si to přeložila (z ruštiny) a vkládám, musí to být skvělé jídlo (i podle ingrediencí) a je pěkné i na pohled – ta barevnost je taková veselá. (Poprvé lituji, že se nesmí „ukrást“ fotka).