Cuketová roláda bez mouky

225
- reklama -

Suroviny

Těsto:
500 g očištěných malých cuket bez stopky (asi 3 kusy) = čistá váha
5 vajec
25 g nastrouhaného parmezánu
špetka soli
Náplň:
dle chuti, moje varianta:
250 g žervé, může být bylinkové
asi lžíce mléka na rozmíchání
200 g dušené šunky

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozšleháme se solí do pěny, přidáme nahrubo nastrouhané neloupané cukety, parmezán, promícháme a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení.


    Zobrazit celý recept

  2. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C horkovzduch jen asi 8-10 minut, jen co povrch zmatní a ztuhne. Vyklopíme na čistý papír, ten, na kterém se těsto peklo, sloupneme a necháme vše vychladnout.

  3. Žervé rozmícháme s mlékem, aby se dalo dobře roztírat. Zchladlý korpus potřeme žervé, poklademe šunkou, zatočíme, zabalíme do papíru a dáme ztuhnout do ledničky.

  4. Krájíme šikmé řezy.

Poznámka od kuchařky

Hlad je hlad, takže nebyl čas nechat korpus důkladně zchladnout a roládu ztuhnout. Nicméně, chutnala nám moc.

https://mlsoty.estranky.cz/clanky/bezmase-a-dietni…

Inspirace: tedy ne „přímo z Itálie“, ale na některém z italských webů. Já toho pročtu moc a dělám si poznámky na lístečky, pak někdy realizuju (nebo taky ne). Tady jsem si v rychlosti poznamenala jen poměry ingrediencí na korpus. Ale nevím už, na kterém webu jsem to viděla.