Suroviny
- Těsto:
- 500 g očištěných malých cuket bez stopky (asi 3 kusy) = čistá váha
- 5 vajec
- 25 g nastrouhaného parmezánu
- špetka soli
- Náplň:
- dle chuti, moje varianta:
- 250 g žervé, může být bylinkové
- asi lžíce mléka na rozmíchání
- 200 g dušené šunky
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozšleháme se solí do pěny, přidáme nahrubo nastrouhané neloupané cukety, parmezán, promícháme a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení.
-
Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C horkovzduch jen asi 8-10 minut, jen co povrch zmatní a ztuhne. Vyklopíme na čistý papír, ten, na kterém se těsto peklo, sloupneme a necháme vše vychladnout.
-
Žervé rozmícháme s mlékem, aby se dalo dobře roztírat. Zchladlý korpus potřeme žervé, poklademe šunkou, zatočíme, zabalíme do papíru a dáme ztuhnout do ledničky.
-
Krájíme šikmé řezy.
Poznámka od kuchařky
Hlad je hlad, takže nebyl čas nechat korpus důkladně zchladnout a roládu ztuhnout. Nicméně, chutnala nám moc.
https://mlsoty.estranky.cz/clanky/bezmase-a-dietni…
Inspirace: tedy ne „přímo z Itálie“, ale na některém z italských webů. Já toho pročtu moc a dělám si poznámky na lístečky, pak někdy realizuju (nebo taky ne). Tady jsem si v rychlosti poznamenala jen poměry ingrediencí na korpus. Ale nevím už, na kterém webu jsem to viděla.