Suroviny
- 6 mladých menších cuket
- 3 lžíce sádla
- 6 cibulí
- 6 stroužků česneku
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička pálivé papriky
- několik lžic sojové omáčky
- 2 malé rajské protlaky (1 větší)
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Cukety zbavíme jádřinců(můžeme je použít do polévky), nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka(nebo půlkolečka), a obojí osmažíme na sádle.
-
Pak přidáme česnek na plátky, papriku, zázvor, sójovou omáčku a dosolíme dle chuti.
-
Vše dáme do hrnce dusit pod pokličku 30 minut. Po dušení přidáme rajský protlak a ještě 10 minut povaříme.
-
Horkou směs nalijeme do pečlivě umytých, nahřátých a menších sklenic, uzavřeme a postavíme obráceně víčkem dolů a tak necháme vychladnout.
-
Příloha je výborná k minutkám, ke grilovaným masům a lze použít přímo k narychlo osmaženému vepřovému masu, které nakrájíme na kousky, zalijeme směsí, trošku osladíme, zastříkneme červeným vínem a trochu škrobové moučky na zahuštění- moc dobrý.
Poznámka od kuchařky
Recept je z kuchařky-Recepty na cukety od paní Ehmové. Bylo 6 sklenic a mám poslední, tak se s vámi dělím o recept, než směs zmizí. V létě budu dělat znova. Jde rychle na odbyt!