- reklama -
Suroviny
- 2 malé cukety
- 200 g brambor
- petržel
- mrkev
- menší celer
- cibule
- 200 g rajčat
- 3 lžíce másla
- 1 kysaná smetana
- naťová petrželka
- 1,5 l libovolného vývaru
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme a mírně osmahneme na másle.
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a vše vložíme do vroucího vývaru a vaříme do měkka.
-
Omyté cukety opečeme v troubě a oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a povaříme ve vývaru spolu s nakrájenýma rajčatama ještě asi pět minut.
-
Před podáváním zjemníme smetanou a posypeme jemně sekanou petrželkou.
Kuchařka: kucerova45