Cuketová polévka veganská

55
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g cukety
40 ml oleje olivového (4 pl)
10 g česneku (2 stroužky)
1 kostka bujónu zeleninového
40 ml rýžové smetany (4 pl)

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cuketu a česnek.


    Zobrazit celý recept

  2. Necháme cuketu lehce zezlátnout a změknout.

  3. Zalijeme 750 ml vody.

  4. Do hrnce vložíme jednu kostku bujónu a vaříme 10 minut.

  5. Vmícháme smetanu a chvíli povaříme.

  6. Polévku rozmixujeme a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Cuketa se stává stále více oblíbenou zeleninou na našem jídelníčku. Obsahuje 90% vody, vlákninu, mnoho vitaminů a stopových prvků a svým nízkokalorickým složením (20 kcal na 100 gramů) je to ideální potravina na hubnutí. Recepty z cukety však využijete nejen při redukční dietě.