- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g cukety
- 40 ml oleje olivového (4 pl)
- 10 g česneku (2 stroužky)
- 1 kostka bujónu zeleninového
- 40 ml rýžové smetany (4 pl)
Postup přípravy receptu
-
V hrnci na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cuketu a česnek.
-
Necháme cuketu lehce zezlátnout a změknout.
-
Zalijeme 750 ml vody.
-
Do hrnce vložíme jednu kostku bujónu a vaříme 10 minut.
-
Vmícháme smetanu a chvíli povaříme.
-
Polévku rozmixujeme a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Cuketa se stává stále více oblíbenou zeleninou na našem jídelníčku. Obsahuje 90% vody, vlákninu, mnoho vitaminů a stopových prvků a svým nízkokalorickým složením (20 kcal na 100 gramů) je to ideální potravina na hubnutí. Recepty z cukety však využijete nejen při redukční dietě.
Kuchařka: adela73