
- reklama -
Suroviny
4 porce
- střední cuketa
- 3 stroužky česneku
- kousek celeru
- kousek kedlubny
- 1 brambor
- 1 cibule
- kurkuma
- sůl
- pepř
- 1 dcl smetany
- houska (na ozdovu krutonky)
- slaninové škvarky
- smetana
- pár snítků tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si na oleji zpěníme cibulku. Po chvilce dáme česnek a necháme jen zesklovatět.
-
Přidáme nakrájenou cuketu, brambor, kedlubnu a celer na kostičky. Orestujeme, posypeme kurkumou, osolíme, opepříme, přidáme natrhaný tymián a zalijeme asi půl litrem zeleninového vývaru.
-
Vaříme do změknutí.
-
Pak vše rozmixujeme a zjemníme smetanou. Ještě popřípadě dochutíme a zdobíme malými škvarečky ze slaniny. Pokapeme smetanou a ozdobíme pažitkou a krutonky.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete zde:…http://www.vareniapeceni.cz/
Polévku jsem dělala ze zbytků co byli v lednici, takže můžete samožřejmě kedlubnu a celer vynechat, ale myslím, že právě díky těmto dvou ingrediencím, polévka byla chutově výraznější.
Kuchařka: terezicka1








