- reklama -
Suroviny
- 1-2 střední cukety
- 1 cibule
- 2-3 brambory
- 2-3 stroužky česneku
- 1/4 pórku
- máslo (olej nebo hera)
- sůl
- pepř
- kari koření (kurkuma)
- 1 kostka zeleninového bujonu
- smetana na zjemnění
Postup přípravy receptu
-
Cuketu oloupeme a nakrájíme na vetší kostky.
Cibuli a brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a zpěníme ji na rozehřátém másle nebo jiném tuku.
Přidáme cuketu a pórek osmahneme tak, až je vidět, že je cuketa obalená máslem a má lesklou barvu. -
Přidáme utřený česnek a zalijeme vodou, aby cuketa byla 1 cm potopená. Přidáme zeleninový bujon a dochutíme.
-
Jakmile jsou brambory uvařené a cuketa se rozpadá, přidám 1-2 lžičky kari koření, pro barvu a chuť.
Ponorným mixérem rozmixuji a nakonec přidám trochu smetany na dochucení a zjemnění. Kdo má rád ostřejší, může dát víc česneku.
Kuchař: stana5