
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- cuketa
- sůl
- pepř
- podravka
- mouka
- olej
- špek
- petrželová nať
Postup přípravy receptu
-
Cuketu oloupeme, vydlabeme dužinu, nastrouháme na hrubém struhadle a dáme vařit, Asi tak l,5 hrnku do 2 litrů vody.
-
Osolíme, opepříme a necháme vařit a mezitím si uděláme tmavší zásmažku, zahustíme a dále necháme dobře provařit.
-
Dále si nadrobno nakrájíme obyčejný špek, rozpustíme a kostičky špeku přidáme do polévky.
-
Polévku dochutíme troškou polévkového koření a přidáme čerstvou, nebo zamrazenou petrželku. Špek musí být velice drobně nakrájený.
Poznámka od kuchařky
Stojí to opravdu za zkoušku . Polévka je výborná .
Cuketu nakrouhám a dávám minimálně 8 sáčků na zimu do mrazáku.
V zimě příjde vhod.
Přeji dobrou chuť.
Kuchařka: bundada