Cuketová paštika s nakládanými rajčátky a žampiony

112
- reklama -

Suroviny

3 cukety středně velké
8 rajčat v oleji
4 velké žampiony nebo jiné houby
2 vejce
4 stroužky česneku
3 – 4 starší celozrnné housky nebo rohlíky
sůl
pepř
rozmarýn
bazalka
medvědí česnek
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Cukety omyjeme a nahrubo nastrouháme. Necháme vypotit. Mezitím pokrájíme rajčátka v oleji na drobné kousky. Česńek oloupeme a prolisujeme.

  2. Žampiony omyjeme a pokrájíme nebo nahrubo nastrouháme. K vypoceným nahrubo nastrouhaným cuketám nasypeme pokrájené žampiony, pokrájená rajčátka v oleji, strouhanku z celozrnného pečiva uděláme si ji v nožovém mixéru.

  3. Přidáme vejce, nasekané bylinky, muškátový oříšek, prolisovaný česnek, sůl a pepř a vše promícháme.

  4. Formu – srnčí hřbet dobře promastíme.

  5. Paštikovou směs poklademe do formy a pečeme na 170 – 180°C na 60 – 70 minut. Testujeme špejlí. Vyklopíme a dáme do chladu. Dá se dobře roztírat na jakékoliv pečivo.

Poznámka od kuchařky

Všechny suroviny můžeme i mixovat, pak je paštika jemnější. Také můžeme vmíchat i smetanu na vaření, dál podle každého.