
Suroviny
- 3 cukety středně velké
- 8 rajčat v oleji
- 4 velké žampiony nebo jiné houby
- 2 vejce
- 4 stroužky česneku
- 3 – 4 starší celozrnné housky nebo rohlíky
- sůl
- pepř
- rozmarýn
- bazalka
- medvědí česnek
- muškátový oříšek
Postup přípravy receptu
-
Cukety omyjeme a nahrubo nastrouháme. Necháme vypotit. Mezitím pokrájíme rajčátka v oleji na drobné kousky. Česńek oloupeme a prolisujeme.
-
Žampiony omyjeme a pokrájíme nebo nahrubo nastrouháme. K vypoceným nahrubo nastrouhaným cuketám nasypeme pokrájené žampiony, pokrájená rajčátka v oleji, strouhanku z celozrnného pečiva uděláme si ji v nožovém mixéru.
-
Přidáme vejce, nasekané bylinky, muškátový oříšek, prolisovaný česnek, sůl a pepř a vše promícháme.
-
Formu – srnčí hřbet dobře promastíme.
-
Paštikovou směs poklademe do formy a pečeme na 170 – 180°C na 60 – 70 minut. Testujeme špejlí. Vyklopíme a dáme do chladu. Dá se dobře roztírat na jakékoliv pečivo.
Poznámka od kuchařky
Všechny suroviny můžeme i mixovat, pak je paštika jemnější. Také můžeme vmíchat i smetanu na vaření, dál podle každého.