Cuketová omáčka s libečkem

63
- reklama -

Suroviny

300 g mladé cukety
1 cibule
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
3 lžíce zakysané smetany
2-3 lžíce jemně nasekaného libečku
500-600 ml vývaru (měla jsem drůbeží)
mléko podle potřeby
špetka cukru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu nastrouháme i se slupkou nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno. Rozpustíme máslo a necháme cibuli zesklovatět. Přidáme cuketu a pár minut restujeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Vmícháme mouku a po krátkém orestování zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme 10-15 minut. Občas promícháváme.

  3. Omáčku promixujeme ponorným mixérem. Trochu omáčky odebereme a smícháme se smetanou. Přidáme do omáčky společně s libečkem.

  4. Omáčku krátce povaříme a dochutíme cukrem. Podáváme s těstovinami, vařenými bramborami nebo knedlíkem. Dobré je k tomu vařené hovězí maso nebo vejce.