- reklama -
Suroviny
- 300 g mladé cukety
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce zakysané smetany
- 2-3 lžíce jemně nasekaného libečku
- 500-600 ml vývaru (měla jsem drůbeží)
- mléko podle potřeby
- špetka cukru
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Cuketu nastrouháme i se slupkou nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno. Rozpustíme máslo a necháme cibuli zesklovatět. Přidáme cuketu a pár minut restujeme.
-
Vmícháme mouku a po krátkém orestování zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme 10-15 minut. Občas promícháváme.
-
Omáčku promixujeme ponorným mixérem. Trochu omáčky odebereme a smícháme se smetanou. Přidáme do omáčky společně s libečkem.
-
Omáčku krátce povaříme a dochutíme cukrem. Podáváme s těstovinami, vařenými bramborami nebo knedlíkem. Dobré je k tomu vařené hovězí maso nebo vejce.
Kuchařka: mika59