Cuketová kakaovoperníková- jablečnoskořicová bábovka

62
- reklama -

Suroviny

Základní těsto:
350 g nahrubo nastrouhané cukety
200 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
3 vejce
1 vanilkový cukr
2 dcl oleje
1 prášek do pečiva
———-
Jablečné:
150 g jablek (nakrájených na kostičky)
1 lžička skořice
citronová šťáva
citronová kúra
podle potřeby mléko(já jsem dala 2 lžíce)
———-
Kakaové:
2 lžíce kakaa (prosýt)
1 lžička prášku do perníku
podle potřeby mléko (ja jsem dala 2 lžíce)
———-
plátky jablek
———-
olej
hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
———-
čokoládová poleva
moučkový cukr
skořice na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouháme si cuketu a nakrájíme jablka na kostičky, pokapeme je citronovou šťávou. Prosejeme si mouky s práškem do pečiva a moučku, přidáme vanilkový cukr, zamícháme. Pak přidáme cuketu, vejce a olej. Promícháme.

  2. Jablečné těsto: 1/2 základní + jablíčka + skořice + kúra + mléko dle potřeby. Do formy nalijeme jablečné těsto, poklademe plátky oloupaných jablek a na to nalijeme těsto kakaové: zbytek základního těsta + kakao + prášek do perníku + mléko dle potřeby.

  3. Bábovku vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme cca 60 minut. Po upečení jí necháme vychladnout a ozdobíme. Já jsem jí posypala moučkovým cukrem smíchaným se skořicí a ozdobně polila čokoládovou polevou.

Poznámka od kuchařky

Nápad udělat tuto bábovku jsem dostala večer a hned ráno jsem ji upekla k snídani.:) Moučník z cukety jsem dělala vůbec poprvé a jsem mile překvapena 🙂 Přítel nemá rád cuketu, ale ani nepoznal, že tam nějaká je:)