
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 1 cuketa
- 1 kapie nebo červená paprika
- 1 nožička pikantního párku
- 1 plechovka sterilovaných červených fazolí ve slaném nálevu
- 1 střední cibule
- 1-2 stroužky česneku
- sůl
- kečup
- případně pálivá chilli omáčka
- olej
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme, česnek utřeme nebo prolisujeme, kapii a očištěnou cuketu (bez vnitřku se semeny) nakrájíme na nudličky a párek na půlkolečka.
-
Cibuli osmahneme na oleji, přidáme kapii, když trochu změkne, přidáme cuketu a párek, pak česnek a kečup a ještě chvíli dusíme.
-
Nakonec přidáme fazole – bez nálevu a dochutíme.
Podáváme s pečivem, nebo s rýží.
Poznámka od kuchařky
Místo párku lze použít zbytky masa od grilování, nebo koupit u řezníka naloženou krkovičku, stačí jeden větší plátek. Milovníci hodně ostrých jídel použijí ster. fazole v chilli omáčce. V tom případě položte na stůl hasící přístroj 🙂
Kuchařka: Damien