- reklama -
Suroviny
forma na chlebíček/srnčí hřbet
- 250 g cukety (očištěné, oloupané, natrouhané)
- 250 g celozrnné mouky (pšeničné)
- 250 g tekutého medu
- 125 ml olivového oleje
- 60 g vlašských ořechů
- 60 g ovesných vloček
- 1 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
Smíchat všechny sypké, nebo suché suroviny a nakonec k nim přimíchat cuketu.
-
V jiné misce smíchat med, olej a vejce.
-
Vše smísit a vařečkou promíchat.
-
Ve vymazané a vysypané formě péct na 190°C 35-45min.
Poznámka od kuchařky
Recept je od Lenky Požárové z edice „Což takhle dát si…“ – díl Cukety.
Chlebíček chutná poněkud „zdravěji“, což ovšem ani těm nejzarytějším moučníkovým tradicionalistům – k mému překvapení – nevadilo, spíš sami chválili 😉
Kuchařka: Kanyla