- reklama -
Suroviny
- 40 dkg najemno nastrouhané cukety
- 10 dkg nastrouhaného sýru
- 25 dkg salámu na kostičky
- 4 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/4 litru polohrubé mouky
- 1 dl oleje
- lžička soli
- 5-6 stroužků česneku
- malá cibule
- majoránka
- špetka pepře
- —-
- Se solí opatrně, stačí možná půl lžičky, sýr a česnek obsahují soli dost, pro děti nemusíte solit vůbec.
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny smícháme, vodu z cukety slijeme pouze, pokud je čerstvě utržená ze zahrady, ale nevymačkáváme. Těsto má mít konzistenci jako na bramborák, pokud se vám zdá přesto hodně řídké, přisypejte ještě mouku. Když nemáte salám vcelku, můžete dát salám krájený na kolečka nebo anglickou slaninu, jakoukoliv uzeninu, kterou máte v ledničce.
-
Pečeme 40-45 min. na 180°C. Nejlepší je teplý a pokud zbyde, tak i studený – jako příloha k čemukoliv nebo jen tak.
Poznámka od kuchařky
Dávka, kterou uvádím, je pro jednoho zdatnějšího jedlíka, pokud chcete zasytit víc strávníků, udělejte na dva plechy z dvojité dávky.
Místo cibule jsem dala jarní cibulku 🙂
Na fotu jsem začala krájet, ale než jsem to vyfotila, byl doslova sežrán.
Kuchařka: Swinga