- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 1 menší cuketa
- 1 lilek
- 5 větší žampiony
- 1 kg mletého vepřového masa (např. bůčku)
- 1 rajčatový protlak
- oregano
- tvrdý sýr
- pepř sůl
- 1 stroužek česneku
Postup přípravy receptu
-
Maso dáme do mísy a před přidáním veškerých přísad dáme do masa trochu ledové vody a promícháme (rada babiček, maso tak bude šťavnatější). Vmícháme tři špetky pepře, tři špetky soli, protlak a rozmačkaný česnek.
-
Poté vymažeme pekáč, nebo potřeme olejem a klademe do něj vrstvy. Na kolečka nakrájenou cuketu, potřeme tenkou vrstvou masa. Na maso po celé délce nahusto posázíme nakrájené žampiony a posypeme oreganem.
-
Potřeme zbytkem masa a na maso tence nakrájený lilek opět po celé délce. Nyní celé pokryjeme tvrdým plátkovým sýrem, nebo nastrouhaným sýrem. Pečeme v předehřáté troubě na 175°C, do té doby než sýr zezlatový. Podáváme s rozpečenou bagetkou.
Kuchař: Veronika09