- reklama -
Suroviny
- 1 střední cuketa
- 1/2 kg mletého masa
- cibule
- 100 g šunkového salámu
- 100 g strouhaného Ementálu
- 2 papriky
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- 50 g slaniny
- citron
- houska
- strouhanka
- máslo
- olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
U cukety uřízneme oba konce, neloupeme jí, jen vydlabeme dlouhou lžící a naplníme směsí: osmažený salám drobně nakrájený, papriky na proužky, nastrouhaný sýr a část vydlabané dužiny.
-
Pak připravíme mleté maso s namočenou houskou ve vodě, na másle osmaženou cibulí, citronovou šťávou i nastrouhanou kůrou, majoránkou, prolisovaným česnekem, pepřem, žloutkem, nakrájenou slaninou, solí, pepřem a podle potřeby zahustíme strouhankou. Dobře propracujeme, raději rukama.
-
V takto připraveném mletém mase obalíme naplněnou cuketu, uděláme šišku, potřeme bílkem a upečeme.
Poznámka od kuchařky
Rada: pokud nasolíme mleté maso den předem, lépe nám drží pohromadě.
Zdroj: Recepty na cukety od paní Ehmové.
Kuchařka: Bibinka