Cuketa v Hrašce

65
- reklama -

Suroviny

cuketa
5 polévkové lžíce Hrašky
voda dle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu nakrájíme na kolečka, nesolíme, Hraška je již ochucená. Hrašku dáme do misky, přiléváme vodu a vidličkou šleháme do hustoty asi jako těsto na lívanečky.


    Zobrazit celý recept

  2. Kolečka cukety namáčíme v těstíčku a smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Po usmažení dáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Můžeme podávat s bramborem a nebo jako my jen s chlebem.

Poznámka od kuchařky

Hrašku koupíme v prodejnách zdravé výživy, já jsem si jí dovezla z Farmářských trhů v Květné zahradě v Kroměříži.

Při smažení se tuk nepřepaluje. Ten co mě zbyl po usmažení na pánvi, byl úplně čistý a čirý