
- reklama -
Suroviny
- cuketa
- 5 polévkové lžíce Hrašky
- voda dle potřeby
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Cuketu nakrájíme na kolečka, nesolíme, Hraška je již ochucená. Hrašku dáme do misky, přiléváme vodu a vidličkou šleháme do hustoty asi jako těsto na lívanečky.
-
Kolečka cukety namáčíme v těstíčku a smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Po usmažení dáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Můžeme podávat s bramborem a nebo jako my jen s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Hrašku koupíme v prodejnách zdravé výživy, já jsem si jí dovezla z Farmářských trhů v Květné zahradě v Kroměříži.
Při smažení se tuk nepřepaluje. Ten co mě zbyl po usmažení na pánvi, byl úplně čistý a čirý
Kuchařka: Severinka