
- reklama -
Suroviny
- na osobu 1 menší cuketu
- necelé rajče
- 1 stroužek česneku
- sůl
- bazalku
- nastrouhanou nivu
- trošku oleje
Postup přípravy receptu
-
Cuketu oloupeme, podélně uděláme 2 zářezy, ale nedokrojíme, špička zůstane vcelku. Dáme na pekáč s pečicím papírem.
-
Do zářezů vkládáme plátky rajčat a lupínky nakrájeného česneku. Lehce osolíme, posypeme bazalkou. Nahoru dáme strouhanou nivu a jemně pokropíme olejem.
-
Dáme zapéct do trouby, dokud není cuketa měkká (cca 20-30 minut).
Poznámka od kuchařky
Podobným receptem jsem se inspirovala na veganské kuchařce, upravila jsem si ho dle mé chuti. Pochopitelně v něm nebyl původně sýr, ale nastrouhané tofu.
Kuchařka: blikni









