Cuketa na kmíně

82
- reklama -

Suroviny

2 malé cukety
1/2 PL ghí
kmín
špetka chilli
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cukety omyjeme a nakrájíme na kostky. Neloupeme je, pouze pokud je někde slupka špatná.

  2. Na pánvičce rozpustíme ghí, zasypeme kmínem a promícháme – necháme „opékat“ asi půl minuty a stále mícháme.

  3. Přidáme cukety, promícháme a necháme chvilku restovat. Přidáme špetku chilli – maximálně tak na špičku nože. Pořádně promícháme, podlijeme vodou a dusíme, než jsou cukety na skus – neměly by být úplně rozvařené. Pokud je třeba, můžeme přilít trochu vody – jen asi do poloviny cuket – měly by se dusit, ne vařit.

  4. Když jsou cukety měkké, osolíme a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Recept je z ajurvédské kuchařky, zaujal mě a moc chutnal.

Dá se servírovat jako příloha k masu nebo jako lehké hlavní jídlo – měla jsem k tomu pita chleba, ale hodil by se i teplý naan.