
Suroviny
- 2 malé cukety
- 1/2 PL ghí
- kmín
- špetka chilli
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Cukety omyjeme a nakrájíme na kostky. Neloupeme je, pouze pokud je někde slupka špatná.
-
Na pánvičce rozpustíme ghí, zasypeme kmínem a promícháme – necháme „opékat“ asi půl minuty a stále mícháme.
-
Přidáme cukety, promícháme a necháme chvilku restovat. Přidáme špetku chilli – maximálně tak na špičku nože. Pořádně promícháme, podlijeme vodou a dusíme, než jsou cukety na skus – neměly by být úplně rozvařené. Pokud je třeba, můžeme přilít trochu vody – jen asi do poloviny cuket – měly by se dusit, ne vařit.
-
Když jsou cukety měkké, osolíme a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Recept je z ajurvédské kuchařky, zaujal mě a moc chutnal.
Dá se servírovat jako příloha k masu nebo jako lehké hlavní jídlo – měla jsem k tomu pita chleba, ale hodil by se i teplý naan.









