{Crustless} Pomerančovo-podmáslový koláč

47
- reklama -

Suroviny

3 vejce
1,25 hrnku podmáslí
cca 3/4 hrnku třtinového cukru
4 polévkové lžíce hladké mouky
50 g rozpuštěného másla
1,5 dcl pomerančové šťávy
panák rumu

Postup přípravy receptu

  1. Troubu jsem si dala rozehřát na 200°C.


    Zobrazit celý recept

  2. Vejce jsem vyšlehala s cukrem a moukou. Pak jsem přidala podmáslí, pomerančovou šťávu, máslo a rum, nalila do formy a šoupla do trouby na půl hodiny. Prostě dokud to nebylo upečené.

  3. Formu jsem ani nevymazávala, ani nevyložila pečícím papírem, z teflonového povrchu se koláč pustil s přehledem sám, když jsem jej překlopila na talíř.

Poznámka od kuchařky

Již tady mám recept na křehký koláč s podmáslovým krémem. Toto je v podstatě totožné až na pár úprav a hlavně to, že chybí korpus. Shledala jsem jej zbytečným. A jeho absence i šetří čas =).

Forma měla průměr 24cm.

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/05/crustles…