Crumble s rebarborou

47
- reklama -

Suroviny
8 porcí

150-300 g piškotů (podle mísky zapékací mohou být i ty dlouhé cukrářské)
450 gramů rebarbory
1 lžicka skořice
150 gramů cukru
1 lžíce strouhaného zázvoru aneb kupovaného v prášku ze sáčku
3 oloupaná jablka
100 g mandlí nasekaných
1/2 hrnku hrubé mouky na žmolenku
125 gramů másla
1 lžíce cukru
1 malá lžička rumu na pokropení
1 pomeranč nebo citron na sťávu
—————————————–
šlehačka nebo zmrzlina
trochu cappuccina na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Do vyšší misky na zapékání nandáme dětské piškoty a pokropíme je troškou rumu a štávou z citr.ovoce, co máme doma.


    Zobrazit celý recept

  2. Pokrájenou rebarboru smícháme s cukrem, skořicí a nastrouhanými jablky a zázvorem, kdo má sekané mandle, tak přidá i mandle, ale není to nutné.

  3. Celou tuto směs z ovoce nasypeme na piškoty.

  4. Z cukru, másla a mouky uděláme žmolenku, kterou dáme nahoru a pečeme v troubě cca 40 minut, dokud není žmolenka zlatohnědá, ale hlídáme.

Poznámka od kuchařky

Moučník je tradiční anglické jídlo a je velmi chutný a lahodný a podává se se šlehačkou nebo se zmrzlinou, nebo s pudingem. Není v tom máslo, jako je tady už jednou crumble, je to bez másla.