- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 150-300 g piškotů (podle mísky zapékací mohou být i ty dlouhé cukrářské)
- 450 gramů rebarbory
- 1 lžicka skořice
- 150 gramů cukru
- 1 lžíce strouhaného zázvoru aneb kupovaného v prášku ze sáčku
- 3 oloupaná jablka
- 100 g mandlí nasekaných
- 1/2 hrnku hrubé mouky na žmolenku
- 125 gramů másla
- 1 lžíce cukru
- 1 malá lžička rumu na pokropení
- 1 pomeranč nebo citron na sťávu
- —————————————–
- šlehačka nebo zmrzlina
- trochu cappuccina na posypání
Postup přípravy receptu
-
Do vyšší misky na zapékání nandáme dětské piškoty a pokropíme je troškou rumu a štávou z citr.ovoce, co máme doma.
-
Pokrájenou rebarboru smícháme s cukrem, skořicí a nastrouhanými jablky a zázvorem, kdo má sekané mandle, tak přidá i mandle, ale není to nutné.
-
Celou tuto směs z ovoce nasypeme na piškoty.
-
Z cukru, másla a mouky uděláme žmolenku, kterou dáme nahoru a pečeme v troubě cca 40 minut, dokud není žmolenka zlatohnědá, ale hlídáme.
Poznámka od kuchařky
Moučník je tradiční anglické jídlo a je velmi chutný a lahodný a podává se se šlehačkou nebo se zmrzlinou, nebo s pudingem. Není v tom máslo, jako je tady už jednou crumble, je to bez másla.
Kuchařka: varilamyskakasicku