
Suroviny
- 1 bílá nebo celozrnná bagetka
- 1 menší máslová dýně
- sýr s modrou plísní
- 1 červená cibule
- tmavý balzamikový krém
- olivový olej
- hrubozrnná mořská sůl
Postup přípravy receptu
-
Máslovou dýni oloupeme, rozkrojíme ji napůl a lžící vydlabeme semínka. Dýni nakrájíme na kostičky, rozprostřeme ji na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým oleje, posypeme hrubozrnnou solí a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 20 minut do změknutí.
-
Mezitím si na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Jakmile je dýně měkká, smícháme ji s cibulí a vše promícháme. Bagetku nakrájíme na plátky, každý lehce potřeme olivovým olejem a necháme je opéct v troubě dokřupava.
-
Na každý opečený plátek bagety navrstvíme směs dýně s červenou cibulí, vršek posypeme modrým sýrem a na závěr vše zakápneme balzamikovým krémem. Crostini podáváme teplé nejlépe s dobrým bílým vínem.
Poznámka od kuchařky
Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky 🙂