Croquembouche s vanilkovou šlehačkou

58
- reklama -

Suroviny
cca 40

Těsto:
hrnek mléka
hrnek vody
100 g másla
1,5 hrnku hladké mouky
4 vejce
lžíci cukru
Náplň:
400 ml smetany
cukr dle chuti
smeta-fix
vanilkový lusk
Karamel:
hrnek cukru

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme těsto. Do kastrolu dáme mléko, cukr, vodu a máslo. Zahřejeme a až se začne vařit, oheň ztlumíme a přidáme mouku. Vařečkou mícháme dokud se těsto nelepí. Pak necháme vychladit.

  2. Bude těsto vychlazené přidáme vajíčka a jedno po druhém zašleháváme.

  3. Připravíme si sáček s trubičkou a stříkáme malé pusinky. Myslete na to, že se v troubě zvětší, tak dělejte rozestupy.

  4. Děláme malinké cca 2 cm velké kuličky. Pečeme dozlatova na 200 °C.

  5. Připravíme si náplň. Smetany vyšleháme do tuha, přidáme cukr a vnitřek vanilkového lusku.

  6. Upečené a vychlazené kuličky plníme zespodu trubičkou a postupně lepíme k sobě karamelem. Karamel je jen rozpuštěný cukr v kastrůlku.

  7. Kuličky skládáme do pokud možno nějakého kužele a obmotáme nití z karamelu.