Croquembouche – Krokánbuš

174
- reklama -

Suroviny
podle velikosti větrníčků

Na větrníčky:
150 g polohrubé mouky
4 vejce
100 g másla
1/2 lžičky soli
1/4 l vody
Na krém:
2 ks smetany ke šlehání
cukr moučka podle chuti
1 ks ztužovače šlehačky
Dohromady vyšlehat
Karamel:
150 – 200 g cukru krystal

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uděláme odpalované těsto. V hrnci s vyšším okrajem rozehřejeme vodu s máslem. Až se máslo rozpustí, přidáme za stálého míchaní mouku. Těsto odpalujeme asi 2 minuty až vznikne husté těsto, které se nelepí na stěny hrnce. Do vychladlého těsto zašleháme ručním šlehačem jedno vejce po druhém.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto dáme do cukrářského pytlíku a na plech vyložený pečícím papírem děláme větrníčky.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 10 – 15 minut. Necháme vychladnout a každý větrníčkem ze spod naplníme krémem pomocí plničky.

  4. Na pánvi uděláme karamel a začneme tvořit věž tak, jeden větrníček po druhém ze spod namáčíme v karamelu a vytvoříme pyramidu.

  5. Ze zbylého karamelu pomocí vidličky uděláme nítky, kterými pyramidu dozdobíme.

Poznámka od kuchařky

Počet větrníčků je dán tím, jak velké je uděláte. Čím menší, tím více práce.:-)

Krokánbuš můžete ozdobit podle fantazie viz fotogalerie.