![Croquembouche – Krokánbuš_5ff95e25650a8.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/croquembouche-krokanbus_5ff95e25543d3.jpeg)
Suroviny
podle velikosti větrníčků
- Na větrníčky:
- 150 g polohrubé mouky
- 4 vejce
- 100 g másla
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 l vody
- Na krém:
- 2 ks smetany ke šlehání
- cukr moučka podle chuti
- 1 ks ztužovače šlehačky
- Dohromady vyšlehat
- Karamel:
- 150 – 200 g cukru krystal
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve uděláme odpalované těsto. V hrnci s vyšším okrajem rozehřejeme vodu s máslem. Až se máslo rozpustí, přidáme za stálého míchaní mouku. Těsto odpalujeme asi 2 minuty až vznikne husté těsto, které se nelepí na stěny hrnce. Do vychladlého těsto zašleháme ručním šlehačem jedno vejce po druhém.
-
Těsto dáme do cukrářského pytlíku a na plech vyložený pečícím papírem děláme větrníčky.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě cca 10 – 15 minut. Necháme vychladnout a každý větrníčkem ze spod naplníme krémem pomocí plničky.
-
Na pánvi uděláme karamel a začneme tvořit věž tak, jeden větrníček po druhém ze spod namáčíme v karamelu a vytvoříme pyramidu.
-
Ze zbylého karamelu pomocí vidličky uděláme nítky, kterými pyramidu dozdobíme.
Poznámka od kuchařky
Počet větrníčků je dán tím, jak velké je uděláte. Čím menší, tím více práce.:-)
Krokánbuš můžete ozdobit podle fantazie viz fotogalerie.