Cresti di Callo s italskou omáčkou z hovězí oháňky

48
- reklama -

Suroviny

1 kg hovězí oháňky
2 lžíce olivového oleje
2 cibule nakrájené na céčka
5 stroužků nasekaného česneku
dva řapíky celeru nakrájeného na plátky
2 mrkve nakrájené na kolečka
dva velké šlahouny rozmarýnu
1 dcl červeného vína
0,6 dcl rajčatového protlaku
3 oloupaná a nakrájená rajčata
1 l hovězího vývaru
Parmazán
500 g těstovin(cresti di callo)kohoutí hřebínky

Postup přípravy receptu

  1. Oháňku opláchneme, odblaníme, naporcujeme přes chrupavky, na oleji opečeme dohněda a dáme do tepla. Ve výpeku 4-5 minut opékáme cibuli, česnek, celer a mrkev. Pak vložíme oháňku, přidáme rozmarýnu, zalijeme červeným vínem a 10 minut pod pokličkou dusíme.


    Zobrazit celý recept

  2. V tlakáči (papiňák, tlakový hrnec) smícháme s 0,5 litru hovězího vývaru nakrájená rajčata s rajským protlakem, přidáme oháňku se zeleninovou směsí a 45 minut „tlakujeme“. Pak přendáme na pánev a necháme zredukovat do konzistence omáčky.

  3. Podáváme s uvařenou těstovinou. Nahoru rozhodíme hoblinky parmazánu a struhadlem můžeme ještě „zasněžit“!

Poznámka od kuchařky

Inspiroval jsem se překladem z anglického originálu.