- reklama -
Suroviny
- 1 kg hovězí oháňky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 cibule nakrájené na céčka
- 5 stroužků nasekaného česneku
- dva řapíky celeru nakrájeného na plátky
- 2 mrkve nakrájené na kolečka
- dva velké šlahouny rozmarýnu
- 1 dcl červeného vína
- 0,6 dcl rajčatového protlaku
- 3 oloupaná a nakrájená rajčata
- 1 l hovězího vývaru
- Parmazán
- 500 g těstovin(cresti di callo)kohoutí hřebínky
Postup přípravy receptu
-
Oháňku opláchneme, odblaníme, naporcujeme přes chrupavky, na oleji opečeme dohněda a dáme do tepla. Ve výpeku 4-5 minut opékáme cibuli, česnek, celer a mrkev. Pak vložíme oháňku, přidáme rozmarýnu, zalijeme červeným vínem a 10 minut pod pokličkou dusíme.
-
V tlakáči (papiňák, tlakový hrnec) smícháme s 0,5 litru hovězího vývaru nakrájená rajčata s rajským protlakem, přidáme oháňku se zeleninovou směsí a 45 minut „tlakujeme“. Pak přendáme na pánev a necháme zredukovat do konzistence omáčky.
-
Podáváme s uvařenou těstovinou. Nahoru rozhodíme hoblinky parmazánu a struhadlem můžeme ještě „zasněžit“!
Poznámka od kuchařky
Inspiroval jsem se překladem z anglického originálu.
Kuchař: Jenda1