Suroviny
- Čerstvý sýr Cottage vychlazený 300g
- červená cibule menší 1 ks
- čerstvá bazalka 10-15 listů(dle velikosti)
- olivový olej panenský 2 lžíce
- vinný ocet 1/2 lžíce -dle chuti(možno nahradit jablečným,ale jen asi 1/4 lžíce)
- sůl
- pepř mletý
- čerstvá červená paprika
- šunka(nemusí být)
- veka nebo ciabatta
- česnek (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Veku nebo ciabattu nakrájíme na plátky a opečeme je v toastovači, nebo nasucho v troubě a zlehka pomažeme česnekem.
-
Mezitím smícháme cottage sýr s olejem, octem, nasekanou bazalkou a červenou cibulí nakrájenou najemno.
-
Pomazánku ochutíme solí a čerstvě namletým pepřem, natřeme ji na opečené plátky pečiva, ozdobíme proužky červené papriky, proužky šunky a najemno nakrájenou bazalkou.
Já jsem ještě obložila cherry rajčátky, aby bylo něco zdravého k přikusování.
Poznámka od kuchařky
Zdroj:časopis Vlasta.Udělali jsme si dnes se synem k večeři tuhle mňamku a ač je to jídlo lehčího charakteru dobře nás zasytilo a uspokojilo naše mlsné jazýčky.
Hodí se i jako rychlá a lehká letní večeře a k tomu decinka nebo dvě dobrého bílého vínka nebo trošku piva,… :-)))