
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 větší plátky vepřové kýty, plece nebo krkovice, případně drůbeží řízky
- 180 – 200 g sýru cottage přírodní nebo s příchutí šunky, křenu
- sůl
- pepř mletý
- 4 plnější lžíce strouhaného křenu – čerstvého
- 2 – 4 ks jablek – dle velikosti, nejlépe kyselejší chuti do měšců i pod maso
- 1 ks cibule
- máslo
- 200 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Uprostřed plátky potřeme cottage sýrem, posypeme křenem a poklademe očištěnými pokrájenými jablky.
-
Maso s náplní pak pevně uzavřeme (můžeme na zpevnění použít provázek) a dáme do máslem vymazané zapékací mísy nebo pekáčku s pokrájenou cibulí a jablkem, zalijeme smetanou a zaklopíme.
-
Pečeme v předehřáté troubě dle druhu masa asi hodinu doměkka, pak odklopíme a krátce (není nutné) dopečeme do barvy.
-
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší. Dozdobit můžeme čerstvě nastrouhaným křenem nebo jablkem.
Kuchař: recepty73









